Szubjektív

53. szám 2007. április

A leesett Ford tábla (Horváth Dóra)

Számomra ez a nap is ugyanúgy indult, mint máskor (leszámítva az orkán erejű szelet).

Ismét díjazott lett a Szubjektív egyik munkatársa

A Marsall-toll 2007. középiskolai diákújságíró versenyen 177 pályázó közül Kajos Rebeka Dóra második helyezést ért el Az év középiskolai újságírója kategóriában

Dreams & Teams – és én (Puskás Flóra)

Mint a Szubjektív lelkes munkatársának, sokak közt nekem is megadatott a lehetőség, hogy (az én esetemben a sajtó képviselőjeként) részt vegyek 2007. március 9-én, pénteken az AKG tornatermében egy olyan rendezvényen, amiről kevesen tudnak sokat.

Sítábor 2007. (Körösi Lili)

Vasárnap szerintem kevesen tudták magukat reggel fél nyolcra eléggé összeszedni, felkészülni erre a csodálatos utazásra a hó hazájába.

FTLF 2007 (Gerle Kata)

A címbéli rövidítés Festival du Théâtre Lycéen Francophone, ami nem franciául annyit tesz: Francia Diákszínjátszó Fesztivál. Idén tizennyolcadszorra rendezték meg Pécsett, március huszonkettedikétől huszonötödikéig.

Főzőverseny alapanyag nélkül (Kajos Rebeka)

Mint tudjuk, minden AKG-s életében eljön az az idő, amikor kap egy lehetőséget, hogy megszervezhesse az új hetedikesek nyitótáborát. Nagy a titkolózás, a versengés, de azért mindenkinek jó tudnia néhány dolgot a táborszervezés rejtelmeiről, ezért készítettünk egy interjút a tavalyi táborszervező csapat egyik tagjával, Walla Fannival.

AKG szülinap (Horváth Dóra)

Életem második AKG-s szülinapja igazán fergeteges volt.

Beszélgetés az Iskola Szépével (Sztripszky Hanna)

Az Iskola Szépével az aulában találkoztam. Eléggé furcsállta a felkérésemet, mindenesetre beleegyezett. Kiöltözött az alkalomra. Almazöld balettcipőt és szoknyát viselt, haja kiengedve, csinosan sminkelte ki magát. Kicsit azért túlzásnak éreztem az összhatást, és meglepődtem, mi a fenének vágta ennyire puccba magát.

Sztárok a jégen (Varga Laura)

Láthatunk egy vetélkedőt a TV2-n. A lényege benne van a műsor címében: összegyűjtenek néhány ismert személyt, és azokat megtanítják, hogyan kell szépen korcsolyázni.

Noé bárkája (Bence Réka)

A film egy óriási zuhéval indul, hűen a címéhez. A helyszín hozzá egy udvaros-gangos ház, ahol a földszint falait szőlő növi be.

A boldogság nyomában (Zsin Ágnes)

Chris Gardner (Will Smith) azon töri magát, hogy el tudja tartani a családját, ki tudja fizetni a lakbért, és hogy jobb pozícióba kerüljön, de ez nem könnyű dolog olyan ügynökként, aki alig tud megszabadulni portékájától.

Híd Terabithia földjére (Kajos Rebeka)

Egy magányos kisfiú, Jess története ez, aki egy nagyon szegény családból származik. Az iskolában sokat csúfolják, a legkedvesebb elfoglaltsága az, hogy rajzol, s persze emiatt is nevetség tárgya lesz.

Konzultáció (Varga Laura)

Ja, és ezért vagyok mindig sokkal oldottabb hangulatban? Néha talán túlságosan is... Néha a tanáraim agyára megyek, tudja...

Gyümölcs a Jogobellában... (Puskás Flóra)

Miután elmúlt az utolsó termtud. tábor, vészesen gyors öregedésünkkel más téren is szembesülnünk kellett. Az AKG jól bevált pályaválasztási témahete (december), és az A-B választások mindenki életét megnehezítették.

A Párizsi romlott élet (Kajos Rebeka)

Úgy esett, hogy délután abban a tudatban indultam el színházba, hogy majd egy csodás új musicalt, a Dr. Bőregeret tekinthetem meg az Operettben.

Amerika kedvencei (Zsin Ágnes)

Igaz, John Cusack és Catherine Zeta-Jones nem szerepeltek az idei Oscar jelöltek listáján, és az Amerika kedvencei című filmnek sincs semmi köze az Oscar-díjhoz, azért ez utóbbi mégiscsak Amerika kedvenceiről szól.

Téritésmentes utazást (Bence Réka)

Fáradt diáklány a buszon egy nagy fonott kosárral. A suliba viszi a hétfői témahétzáró kiállításra. A Zólyomi út magasságában felszáll egy szemüveges srác, körbenéz és leül.

Mert a monszunon túl minden jobb lesz - Tokio Hotel (Puskás Flóra)

Nem tudom, mikor lett divat tudni, hogy az élet sz×r. De valamikor az lett, szóval most már törődni is kell a jelenséggel.

Éjszaka a macskákkal (Sztripszky Hanna)

Február 21-e volt. Nem otthon aludtam, hanem két teljesen ismeretlen személy lakásában, akik nem is tartózkodtak otthon – és még sohasem láttam őket, még képen sem.

Kis történelmi ki- és áttekintés (Gerle Kata)

A történelemben az a jó, hogy sok dolog történik párhuzamosan, és az égvilágon semmi közük sincs egymáshoz. Vagy mégis? Vegyük például az 1848-49-es szabadságharcot, meglátjuk, mit tudok kihozni belőle.

Muzika-lista (Nagy Gergely)

Fall Out Boy, Infected Mushroom, Linkin Park, Placebo.